Архієрейське богослужіння у Спасо-Преображенському храмі Івано-Франківська (ФОТО)

Понеділок, 28.11.2016 23:46

27 листопада 2016 року, у Неділю 23-тю по П’ятидесятниці, день пам’яті апостола Филипа,  Преосвященніший єпископ Івано-Франківський та Коломийський Тихон звершив Божественну літургію у Спасо-Преображенському храмі м.Івано-Франківська.

Його Преосвященству співслужили  священнослужителі єпархії. Під час Літургії архієреєм була піднесена сугуба молитва за мир та спокій у нашій державі. Після читання Святого Євангелія владика Тихон звернувся до пастви зі словом проповіді.

Пояснюючи недільне Євангеліє про милосердного самарянина, Преосвященніший Владика наголосив на важливості милосердя у житті християн, ілюструючи це житіями святих. Зокрема, він зауважив: «Ми також можемо і повинні бути милосердними. Хай ми й не багаті, але шматком хліба, чашкою води чи добрим словом можемо зробити добро тим, хто потребує цього. Не будемо ж уподоблятися священику і левиту з Євангелія, а будемо милостивими й милосердними як самарянин, до тих, хто зустрічається на шляху нашого життя. І Господь нам віддячить, і не залишить нас, дивлячись на добрі справи, які ми творимо для своїх ближніх».

Під час богослужіння священнослужителі та віряни звершили молитовний хресний хід навколо храму. Єпископ Тихон привітав усіх з початком Різдвяного посту, побажавши помочі Божої, духовних і тілесних сил у подвизі посту.